Aleksanterit

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 300 g margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 7,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • täytteeksi vadelmahilloa
  • kuorrutukseen tomusokeria ja mansikka- tai puolukkamehua

Valmistus: 
  1. Vaahdota sokeri ja huoneenlämmössä hetken pehmennyt margariini. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Taputtele taikina leivinpaperin päälle (yksi uunipellillinen). Paista 200 °C:ssa vain sen verran, että taikinalevy saa hiukan väriä.
  2. Leikkaa jäähtynyt levy kahtia ja laita vadelmahilloa levyjen väliin. Tee tomusokerista vaaleanpunainen kuorrute esimerkiksi punaisella mehulla. Paloittele pienehköiksi leivoksiksi.

Vegaaniliitto Facebookissa