Aurinkojuusto

Aurinkojuusto. Kuva: Mea Salo (Vegaia 2/2010).

Aurinkojuusto

Ruokatyyppi: 

Jos juustomassan jättää kiinteäksi, sen voi muovailla mieleiseensä muotoon ja kieritellä musta- ja ruusupippurissa. Jos juusto on jäänyt liian löysäksi ja sen haluaisi muotoilla, voi lisätä siemenjauhetta tai panna juuston hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Löysempään juustoon (joka ei tule kieriteltäväksi pippurissa) kannattaa lisätä mustapippurirouhetta vähintään toinen lusikallinen, jos pitää mausta. Juuston voi myös ohentaa vedellä niin ohueksi, että siitä saa dipin tai salaatinkastikkeen.



Ainekset: 
  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • 
½ sitruunan mehu
  • 
1-2 valkosipulinkynttä

  • 3 rkl basilikaa

  • ½ tl oreganoa
  • 
1 tl mustapippurirouhetta
  • 
½ tl suolaa tai enemmän

  • ½-1½ dl vettä

Valmistus: 
  1. 

Jauha auringonkukansiemenet tehosekoittimessa.
  2. Murskaa valkosipuli ja lisää se jauheeseen muiden ainesten kanssa.
  3. Jos on aikaa, anna juuston seistä mielellään seuraavaan päivään huoneenlämmössä, niin juustoon kehittyy terveellisiä maitohappobakteereita.
  4. Mausteita voi lisätä, jos haluaa voimakkaita makuja. Valkosipulin voi jättää pois tai korvata tavallisella sipulilla tai ruohosipulilla.

Lähde: 

Mea Salo (Vegaia 2/2010)

Vegaaniliitto Facebookissa