Borsch-keitto

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 4 - 6 punajuurta
  • 2 - 4 perunaa
  • 1 - 2 porkkanaa
  • 1 - 2 sipulia
  • valkosipulia
  • vettä
  • olutta
  • kasvisten kuullottamiseen ruokaöljyä
 
Mausteeksi
  • 1 - 2 yrttikasvisliemikuutiota
  • laakerinlehtiä
  • maustepippuria
  • ripaus sokeria
 
Keiton päälle persilja- tai ruohosipulisilppua ja soijajogurttia tai -kermaa
 

Valmistus: 
  1. Raasta kasvikset erittäin karkeaksi raasteeksi tai suikaloi.
  2. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä. Lisää joukkoon kasvikset pienissä erissä ja paahda kevyesti, jotta ne saavat vähän makua. Lorauta välillä joukkoon tilkka olutta.
  3. Lisää lopuksi sopiva määrä vettä (keitto saa olla aika paksua) ja mausteet.
  4. Keiton kanssa sopii ruisleipä ja olut. 

Lähde: 

Elina Innanen, Johanna Kaipiainen ja Mia Kunnaskari (Vegaia 4/2007)

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa