Chiliherneet

Chiliherneet. Kuva: Herne rokkaa. Jere Nieminen. Multikustannus 2008.

Chiliherneet

Ruokatyyppi: 

Mukava suolainen ja mausteinen snack kotimaisesta herneestä.

Ainekset: 
  • 250 g (3 dl) kuivattuja herneitä

  • 1 dl rypsiöljyä

  • 0,75 dl ruis- tai grahamjauhoja

  • 0,5 dl korppujauhoja

  • 3 rkl sinappia

  • 1 rkl chilijauhetta + 1 rkl vettä (tai 2 rkl tabascoa)

  • 4 tl suolaa
  • 
2 tl paprikajauhetta

  • 2 tl mustapippuria

  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna tai 2 tl valkosipulijauhetta

  • 2 tl kuivattua persiljaa tai meiramia

Valmistus: 
  1. Liota herneitä kylmässä vedessä vähintään 8 tuntia. Kaada liotusvesi pois.
  2. Sekoita kaikki ainekset herneiden joukkoon.
  3. Levitä herneet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda herneitä 250-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Seuraa herneiden paistumista – ne palavat helposti.
  4. Anna chiliherneiden jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Tarjoile leffaillan naposteluherkkuna. Säilytä chiliherneitä hyvinhengittävässä astiassa huoneenlämmössä.

Lähde: 

Herne rokkaa. Jere Nieminen. Multikustannus 2008

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa