Herkku minttusuklaamousse

Ruokatyyppi: 

Tämä mousse sopii täytekakun väliin, esimerkiksi valutettujen ja muussattujen, sokeriliemessä olevien säilykepäärynöiden kaveriksi.

Ainekset: 
  • 1 prk (2 dl) soija- tai kauravispiä
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia valutettuna
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 100 g vegaanista täyteminttusuklaata (esim. Pirkka tai G&B)

Valmistus: 
  1. Vatkaa jääkaappikylmä soija- tai kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi. Vispaa joukkoon muut aineet paitsi suklaa.
  2. Leikkaa jääkaappikylmät minttusuklaapalat pieniksi ja sekoita varovasti vaahtoon.

Lähde: 

Eveliina Lundqvist ja Satu Saunio (Vegaia 1/2012)

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa