Tempeburger

Herne-tempe-burgerit. Kuva: Jere Nieminen (Vegaia 2/2012).

Herne-tempeh -burgerit

Annoksia: 
2 kpl

Kotimainen ja vatsaystävällinen herne-tempeh sopii hyvin myös burgereihin.

Ainekset: 
  • 1 pkt herne-tempehiä (1 pkt riittää 2 burgeriin)
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • ripaus suolaa
  • hampurilaissämpylöitä
  • jäävuorisalaattia
  • tomaattia
  • maustekurkkuja
  • ketsuppia
  • majoneesia

Valmistus: 
  1. Leikkaa herne-tempeh poikittain kahtia ja halkaise palat neljäksi ohuehkoksi levyksi.
  2. Paista herne-tempeh –levyt paistinpannulla rypsiöljyssä molemmin puolin. Tempeh on hyvää kun se on saanut rapean kullanruskean värin.
  3. Mausta herne-tempeh kevyesti suolalla.
  4. Kokoa burgerit.

Lähde: 

Jere Nieminen (Vegaia 2/2012)

Vegaaniliitto Facebookissa