Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Herne-tempeh -curry

Herne-tempeh -curry

RuokatyyppiPadat, Pannuruoat
RuokavalioPähkinätön, Soijaton, Vehnätön

Ainekset

  • 2 pkt herne-tempehiä
  • 2 pientä sipulia
  • 2 pientä porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika
  • 2 dl kaurakermaa
  • 5 tl garam masala -mausteseosta
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 tl cayennepippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • jasmiiniriisiä

Valmistus

  1. Leikkaa herne-tempeh ohuehkoiksi, suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Huomaa, että jos tempeh-palat ovat liian paksuja, ne eivät paistu sisältä kunnolla.
  2. Paista herne-tempeh -levyt paistinpannulla rypsiöljyssä molemmin puolin.
  3. Mausta herne-tempeh suolalla ja siirrä se sivuun odottamaan myöhempää vaihetta.
  4. Paloittele sipulit, porkkanat, valkosipulinkynnet ja paprika.
  5. Paista vihanneksia pannulla siten, että sipulit ja porkkanat paistuvat hieman kauemmin kuin valkosipulinkynnet ja paprika.
  6. Lisää pannulle kaurakerma, mausteet ja paistetut herne-tempeh –palat.
  7. Kuumenna curryä vielä hieman ennen tarjoilua.
  8. Tarjoile jasmiiniriisin kera.

Lähde

Jere Nieminen (Vegaia 2/2012)