Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Italiansalaatti

Italiansalaatti

RuokatyyppiSalaatit
RuokavalioPähkinätön

Ainekset

  • 2,5 dl (noin 100g) soijasuikaleita
  • rypsiöljyä soijasuikaleiden paistamiseen
  • 2 rkl soijakastiketta soijasuikaleiden maustamiseen
  • 1 porkkana
  • 100 g rakettispagettia
  • 1 maustekurkku
  • 100 g pakasteherneitä
  • 3 dl kananmunatonta majoneesia (esim. Plamil tai X-tra Kevyt)
  • 1 rkl sinappia

Valmistus

  1. Keitä soijasuikaleita noin 5 minuuttia tai pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Valuta keitetyt suikaleet.
  2. Paista soijasuikaleita pannulla reilussa öljyssä, kunnes ne ovat saaneet vähän rapsakkuutta. Mausta soijasuikaleet soijakastikkeella, ja paista suikaleita vielä hieman miedolla lämmöllä, jotta soijakastike vetäytyy niihin paremmin. Siirrä valmiit soijasuikaleet lautaselle odottamaan muiden vaiheiden valmistumista.
  3. Pilko porkkana.
  4. Keitä rakettispagetti ohjeen mukaan. Keitä samassa kattilassa samaan aikaan spagetin joukossa myös porkkananpalat.
  5. Pilko maustekurkku.
  6. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  7. Tarjoile valmis italiansalaatti jääkaappiviileänä.

Lähde

Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.