Kermakakku

Jämäkkä kermavaahto pitää ryhtinsä helteelläkin, mikäli vain pursotuksen aikana käyttää kermaa välillä pakastimessa. Kuva: Eveliina Lundqvist ja Satu Saunio.

Jämäkkä kermavaahto pursotukseen

Ruokatyyppi: 

Kaipaatko kermavaahtoa täytekakun päälle? Tässäpä sinulle sellainen.

Ainekset: 
  • 1 prk (2 dl) Sunnuntai kaurapohjaista vispikermaa
  • 3 rkl maustamatonta Tofutti-tuorejuustoa
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistus: 
  1. Vatkaa jääkaappikylmä kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muut aineet joukkoon ja vispaa kunnolla. Käytä kakkujen päälle pursotettuna.

Lähde: 

Eveliina Lundqvist ja Satu Saunio (Vegaia 1/2012)

Vegaaniliitto Facebookissa