Papupullat

Japanilaiset papupullat

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
Pullataikina
  • 2,5 dl vettä (tai kaura- tai soijamaitoa)
  • 25 g tuorehiivaa (tai yksi kuivahiivapussi)
  • 0,75 dl sokeria
  • 75 g maidotonta kasvimargariinia (esim. Keiju Laktoositon 70 %)
  • 7–8 dl vehnäjauhoja
Adukipaputäyte
  • 1 dl kuivia adukipapuja
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 0,25 tl suolaa
  • vettä liottamiseen ja keittämiseen

Valmistus: 
Adukipaputäyte
  1. Liota papuja vedessä noin kahdeksan tuntia tai yön yli.
  2. Keitä huuhdeltuja papuja noin yksi tunti. Kuori veden päälle ilmestyvä vaahto pois. Huuhtele pavut.
  3. Pane pavut takaisin kattilaan ja lisää vettä niin, että pavut peittyvät. Keitä papuja, kunnes ne ovat pehmeää mössöä eli noin yksi tunti.
  4. Lisää sokeri. Keitä välillä sekoittaen, kunnes seos on paksua tahnaa eli noin 30–45 minuuttia.
  5. Jäähdytä tahna hyvin.

 

Pullat
  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen. Lisää sokeri.
  2. Lisää jauhoja vaivaamalla ne vähitellen sekaan. Vaivaa pehmeä margariini taikinaan.
  3. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi eli noin puoli tuntia.
  4. Leivo pullataikinasta pyöreitä pullia, litistä ne ja laita keskelle paputahnaa. Taita reunat niin, että paputahna jää taikinan sisälle. Pyöritä pullaa käsissä niin, että siitä tulee pyöreä.
  5. Kohota pullat hyvin.
  6. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla pullien koosta riippuen 5–10 minuuttia.

Lähde: 

Vegaia 3/2012

Vegaaniliitto Facebookissa