Kermainen soijasuikalepasta

Annoksia: 
2–3 annosta
Ainekset: 
  • 2–3 isoa kourallista soijasuikaleita (esim. Reformin)
  • kasvislientä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1,5 rkl currytahnaa (esim. Rajah Mild Curry Paste tai Pirkka Vindaloo currytahna)
  • 0,5 tl sitruunamehua
  • 0,25 dl vettä
  • 10 cm pätkä purjoa suikaleina
  • 2 dl kaurakermaa
  • pappardellea tai tagliatellea
Valmistus: 
1. Keitä soijasuikaleet pehmeiksi runsaassa kasvisliemessä. Kun soijasuikaleet kiehuvat, sekoita kulhossa yhteen öljy, curryjauhe ja -tahna, sitruunamehu ja vesi.
2. Kaada suikaleet lävikköön ja painele suikaleista ylimääräinen neste pois. Yhdistä suikaleet ja marinadi.
3. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen soijasuikaleet (jätä ylimääräinen marinadi kulhoon) sekä purjo. Paista, kunnes soijasuikaleet ovat kevyesti ruskistuneet. Painele suikaleista ylimääräistä nestettä pois paistinlastalla paistamisen aikana.
4. Lisää pannulle kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä pari minuuttia, kunnes kastike on saostunut.
5. Tarjoa nauhapastan kanssa.
 
Lähde: 

Elina Innanen, Chocochili-blogi

Vegaaniliitto Facebookissa