Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Kermainen soijasuikalepasta

Kermainen soijasuikalepasta

RuokatyyppiKastikkeet, Padat, Pannuruoat
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Vehnätön

Ainekset

  • 2–3 isoa kourallista soijasuikaleita (esim. Reformin)
  • kasvislientä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1,5 rkl currytahnaa (esim. Rajah Mild Curry Paste tai Pirkka Vindaloo currytahna)
  • 0,5 tl sitruunamehua
  • 0,25 dl vettä
  • 10 cm pätkä purjoa suikaleina
  • 2 dl kaurakermaa
  • pappardellea tai tagliatellea

Valmistus

1. Keitä soijasuikaleet pehmeiksi runsaassa kasvisliemessä. Kun soijasuikaleet kiehuvat, sekoita kulhossa yhteen öljy, curryjauhe ja -tahna, sitruunamehu ja vesi.
2. Kaada suikaleet lävikköön ja painele suikaleista ylimääräinen neste pois. Yhdistä suikaleet ja marinadi.
3. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen soijasuikaleet (jätä ylimääräinen marinadi kulhoon) sekä purjo. Paista, kunnes soijasuikaleet ovat kevyesti ruskistuneet. Painele suikaleista ylimääräistä nestettä pois paistinlastalla paistamisen aikana.
4. Lisää pannulle kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä pari minuuttia, kunnes kastike on saostunut.
5. Tarjoa nauhapastan kanssa.

Lähde

Elina Innanen, Chocochili-blogi