Kreemi täytekakkuun

Ruokatyyppi: 

Kakun voi kuorruttaa ja koristella myös kreemillä, jonka maku voi olla mitä vain vaniljasta kaakaoon ja sitruunaan. Kreemin pohjana ovat vegaaninen margariini sekä tomusokeri, jotka vaahdotetaan ja joiden sekaan lisätään muita makua tuovia aineksia. Kreemissä kannattaa käyttää miellyttävän makuista margariinia, jonka rasvapitoisuus on vähintään 70 %. Tätä vähärasvaisemmat margariinit juoksettuvat helposti.

Ainekset: 

Vaniljakreemi

  • 100 g vegaanista margariinia
  • 0,75–1 pkt tomusokeria
  • tilkka vanilja-aromia, ripaus vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl soija- tai muuta kasvimaitoa

Kaakaokreemi

  • ylläolevan lisäksi 0,5 dl kaakaojauhetta

Sitruunakreemi

  • käytä soijamaidon tilalla sitruunamehua

Valmistus: 
  1. Vaahdota margariini. Vatkaa sen joukkoon noin puolet tomusokerista ja vanilja. Lisää soijamaito ja sekoita.
  2. Lisää kuorrutteeseen niin paljon tomusokeria, että kuorrute on jämäkkää, mutta silti helposti levittyvää. Vatkaa kreemi kuohkeaksi ja käytä haluamallasi tavalla.
  3. Kreemin voi levittää veitsellä kakun tai muffinssin pinnalle tai siitä voi pursottaa niihin koristeita.

Lähde: 

Eveliina Lundqvist ja Satu Saunio (Vegaia 1/2012)

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa