Kreikkalaiset perunat

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • noin kilo ohutkuorisia pieniä perunoita (tai isompia puoliksi tai neljään osaan leikattuina)
  • 1 sitruuna 
  • 1 rosmariinin oksa tai 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • oliiviöljyä 
  • suolaa
  • pippuria
  • paprikajauhetta
  • (pinjansiemeniä)

Valmistus: 
  1. Kaada uunivuokaan oliiviöljyä. Raasta sitruunan kuori öljyn joukkoon ja lisää vuokaan myös raastamasi sitruunan mehu. Purista joukkoon myös valkosipuli ja lisää loput mausteista.
  2. Kaada hyvin pesemäsi perunat vuokaan ja kierittele niitä niin, että ne ovat kauttaaltaan öljyisiä. Tarvittaessa lisää vielä hiukan öljyä perunoiden päälle.
  3. Paista 190-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kääntele välillä perunoita. Paistoaika vaihtelee riippuen perunoiden koosta.
  4. Kun perunat ovat jo kypsiä, ripottele joukkoon pinjansiemenet ja paista vielä viisi minuuttia.

Lähde: 

Katri Silvonen (Vegaia 1/2010)

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa