Kukkakaalidal

Ruokatyyppi: 
Annoksia: 
6 annosta
Ainekset: 
  • 500 g kukkakaalin kukintoja
  • 1 keltasipuli
  • 1 punasipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 2,5 dl punaisia linssejä
  • 1,5 dl kookoshiutaleita
  • 20-40 g tuoretta inkivääriä
  • 0,5 tl jauhettuja sinapinsiemeniä
  • 1 tl korianteria
  • 2 tl kurkumaa
  • 2 tl currya
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 2 tl jeeraa
  • 2 tl vihreää chilirouhetta
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 8 dl vettä
  • öljyä paistamiseen
  • rose-, musta- ja viherpippuria
  • suolaa

Valmistus: 
  1. Pilko keltasipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Pilko paprika pienehköiksi kuutioiksi. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Huuhtele linssit ja kukkakaali runsaassa vedessä.
  3. Kuullota mausteita (ei pippuria eikä suolaa) pannulla runsaassa öljyssä parin minuutin ajan. Lisää joukkoon sipulit ja paista viitisen minuuttia.
  4. Lisää kookoshiutaleet sekä kukkakaali ja kääntele seosta niin, että mausteiden keltainen väri tarttuu kukkakaalinkukintoihin. Lisää joukkoon linssit, tomaattimurska sekä noin puolet vesimäärästä. Anna seoksen kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää vettä.
  5. Kun linssit ja kukkakaalit ovat melkein kypsiä, lisää paprika seokseen. Mausta ruoka pippurilla ja suolalla.

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa