Lämmin juuressalaatti

Ruokatyyppi: 
Annoksia: 
4 annosta
Valmistusaika: 
n. 20 min
Ainekset: 
  • 4-5 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 4 punajuurta
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl agavesiirappia
  • 0,5 dl tuoretta minttua
  • 0,5 dl lehtipersiljaa
  • 1 annos vegetonnikalaa (katso ohje esim. täältä)
  • 1 dl saksanpähkinöitä
Kastike
  • 1 rkl rusinoita
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chili
  • 0,5-0,75 dl oliiviöljyä
  • 5 basilikanlehteä
  • 2 rkl balsamicoa
  • 2 rkl sitruunamehua
 

Valmistus: 
  1. Kuori juurekset ja leikkaa tasakokoisiksi, pienehköiksi paloiksi. Laita uunivuokaan tai pellille. Ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  2. Ripottele valmiiden juuresten päälle agavesiirappi ja hienonnetut yrtit.
  3. Tee kastike. Liota rusinoita kuumassa vedessä noin 5 min. Hienonna rusinat ja kaprikset. Viipaloi valkosipulikynsi ohuiksi siivuiksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset.
  4. Kaada kastike juuresten päälle ja sekoita nostellen.
  5. Lisää salaatin päälle vegetonnikala ja rouhittua saksanpähkinää.

Lähde: 

Sari Harjajärvi

Vegaaniliitto Facebookissa