Lanttulaatikko

Lanttulaatikko. Kuva: Amir Olavi (honeysucklebeet.blogspot.fi) ja Laura Nissinen (vegarome.blogspot.fi).

Lanttulaatikko

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 1 kg lanttua
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 3 rkl siirappia
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 2,5 dl lantun keitinlientä
  • 2 d soija- tai kaurakermaa

Valmistus: 
  1. Kuori lantut, leikkaa ne kuutioiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. 
  2. Survo lantut tehosekoittimella tai survimella. Sekoita survokseen kermassa turvotetut korppujauhot. Lisää siirappi ja mausteet sekä nestettä niin, että seoksesta tulee juoksevaa. 
  3. Kaada seos voideltuun vuokaan. Koristele pinta lusikanpainalluksin ja ripottele päälle korppujauhoja. Kypsennä 175-200 asteessa 1-1,5 tuntia.

Lähde: 

Kuva: Amir Olavi (honeysucklebeet.blogspot.fi) ja Laura Nissinen (vegarome.blogspot.fi)

Vegaaniliitto Facebookissa