Leivitetty tofu

Ruokavalio: 
Ainekset: 
  • marinoitua tofua viipaleina 
  • maissitärkkelysjauhoa
  • korppujauhoa
  • soija- tai kaurakermaa
  • sinappia
  • suosikkimausteitasi
  • öljyä uppopaistamiseen

Valmistus: 
  1. Ota kaapista kolme syvää lautasta. Kaada yhdelle maissitärkkelysjauhoa. Toiselle lautaselle tulee korppujauhoja. Kolmannelle voit kaataa soijakerman, johon sekoitat suosikkimausteitasi ja sinappia sen verran, että kerma paksuntuu hieman.
  2. Kuumenna öljy uppopaistamista varten noin 170 asteeseen. Kun öljy on tarpeeksi kuumaa, pyörittele tofuviipaleita ensin maissitärkkelyksessä, kasta ne sen jälkeen soijakermaseokseen ja lopuksi käytä ne korppujauhossa.
  3. Uppopaista välittömästi parisen minuuttia tai kunnes leivitetyt tofut saavat kullankeltaisen värin ja nousevat kellumaan rasvan pinnalle.  

Lähde: 

Katri Silvonen (Vegaia 1/2010)

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa