Limettitorttu

Ruokatyyppi: 
Ruokavalio: 
Ainekset: 
Pohja
  • 200 g digestive- tai kaurakeksejä
  • 100 g margariinia sulatettuna
 
Täyte
  • 1 dl vettä
  • 1 tl agar-agar-jauhetta
  • 5 dl maustamatonta soijajogurttia yön yli valutettuna
  • 1 rasia (noin 200 g) maustamatonta soijatuorejuustoa (Tofutti)
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 limetin mehu
  • 1 limetin raastettu kuori

Valmistus: 
  1. Soijajogurtin valuttaminen sujuu mukavasti laittamalla jogurtti valumaan paperiseen suodatinpussiin, joka on aseteltu astian päällä olevaan siivilään tai suodatinpussitelineeseen.
  2. Sekoita agar-agar-jauhe kattilassa kylmään veteen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä samalla sekoittaen, kunnes jauhe on liuennut veteen, noin 2 - 3 minuuttia. Jäähdytä lieden sivussa täytteen ja pohjan valmistumisen ajan.
  3. Murskaa keksit. Ilman koneita se käy helposti laittamalla keksit muovipussiin ja murskaamalla ne kaulimella. Sekoita keksimurut sulatettuun margariiniin ja painele seos irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.
  4. Raasta hyvin pestyn limetin kuoren vihreä osa ja purista kahdesta limetistä mehu. Vatkaa soijatuorejuusto, valutettu jogurtti, limetin kuoriraaste, limetin mehu ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää agar-agarseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria.
  5. Kumoa jogurttitäyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  6. Laita torttu kiinteytymään jääkaappiin vähintään yön ajaksi tai pakasta torttu ja nauti jäätelökakkuna.

Lähde: 

Yllin kyllin - Herkkuja isolle ja pienelle joukolle. Inna Somersalo. Moreeni, 2008.

Vegaaniliitto Facebookissa