Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Linssinyytit

Linssinyytit

RuokatyyppiSuolaiset leivonnaiset
RuokavalioPähkinätön, Soijaton

Ainekset

  • 6 - 8 dl vehnäjauhoja
  • 3 - 4 dl vettä
  • noin 1 rkl öljyä
  • ripaus suolaa
  • 2 dl punaisia linssejä
  • keitinvettä pakkauksen ohjeen mukaan (sen verran, että imeytyy kokonaan)
  • 1 iso sipuli
  • 2 - 4 rkl öljyä
  • 2 rkl korianterijauhetta
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl persiljaa
  • 1 rkl ruohosipulia
  • 0,5 tl suolaa

Valmistus

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Tee nyyttitaikina: kaada vesi kulhoon ja sekoita suola ja loraus öljyä mukaan mukaan. Lisää jauhoja, kunnes kulhossa on tasainen tarttumaton taikina. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kauli taikinapalloista ohuita ja pyöreitä.
  2. Huuhdo linssit. Pilko sipuli ja paista sitä öljytilkassa hetki. Lisää linssit, mausteet ja loput öljystä, paista hetki miedolla lämmöllä ja kaada keitinvesi päälle. Keitä, kunnes linssit ovat pehmeitä ja kypsiä (10-15 minuuttia).
  3. Laita kunkin taikinalevyn päälle nokare linssitäytettä ja sulje nyytti seuraavasti: nosta neljä sivua keskelle ylös ja pyöräytä niitä myötäpäivään, jolloin ne tarttuvat toisiinsa ja syntyy nätti ruusuke. Voitele nyytit vedellä ja paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes alkavat ruskistua.
Huom! Nyytit voi hyvin tehdä myös käyttäen linssien sijaan kotimaisia härkäpapuja tai keltaisia herneitä. Tarkista niiden liotus- ja kypsennysajat pakkauksesta.