Mausteinen makkarakeitto

Kuva: Mikko Kauppinen

Mausteinen makkarakeitto

Ruokatyyppi: 
Ruokavalio: 
Annoksia: 
4 annosta

Mausteiset makkarat kuuluvat italialaiseen keittiöön. Vegaanisista vaihtoehdoista paras on espanjalaista chorizo-makkaraa jäljittelevä, mukavan mausteinen versio. Tämä soppa on mainiota lämmikettä kylmiin päiviin.

Ainekset: 
  • vegaanista makkaraa
  • suuri sipuli
  • valkosipulia oman maun mukaan
  • reilu loraus oliiviöljyä
  • muutama tomaatti
  • vajaa litra vettä
  • kasvisliemikuutio
  • tölkillinen käyttövalmiita kikherneitä
  • paprikajauhetta
  • purkki tomaattipyreetä
  • ripaus sokeria
  • halutessasi hyppysellinen chilijauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistus: 
  1. Kuumenna kattilassa oliiviöljyä. Lisää sekaan pilkottu chorizo ja sipuli. Paista jonkin aikaa, kunnes sipuli pehmiää.
  2. Lisää pieniksi pilkotut tomaatit, kikherneet (valuta niiden vesi pois), tomaattipyree, vajaa litra vettä, kasvisliemikuutio ja muut mausteet.
  3. Sekoittele, ja keitä miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia.
Inspiraatio reseptiin Kauhaa ja rakkautta -ruokablogista.

Lähde: 

Minna Manninen, Vegaia 3/2013.

Vegaaniliitto Facebookissa