Maustekakku

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 150 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 pienehköä banaania
  • 1,5 dl kasvikermaa
  • 1 dl jauhettua mantelia (osa voi olla hasselpähkinää)
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 4,5 dl vehnäjauhoja

Valmistus: 
  1. Vaahdota margariini ja sokeri hyvin keskenään. Lisää banaanit yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kasvikerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  2. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Kypsyyttä voi kokeilla tikulla: kakku on vielä raaka mikäli tikkuun tarttuu taikinaa.

Vegaaniliitto Facebookissa