Maustetut perunat

Ruokatyyppi: 

Mausteinen lisäke Sri Lankasta.

Ainekset: 
  • 500 g perunoita
  • 2 - 3 sipulia
  • vajaa 1 tl suolaa
  • 0,25 tl kurkumaa
  • n. 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • reilusti öljyä
  • 1 tl curryjauhetta
  • 0,5 tl jauhettuja (mustia) sinapinsiemeniä tai sinappia
  • 1 kanelitanko tai n. 0,3 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl sitruunamehua tai omenaviinietikkaa

Valmistus: 
  1. Keitä perunat, pilko suupalan kokoisiksi. Viipaloi sipulit.
  2. Kuullota sipulia, sinapinsiemeniä ja kanelia. Lisää sitten peruna ja loput mausteet.
  3. Poista kanelitanko ja lisää sitruunamehu tai etikka.

Lähde: 

Päivi Mattila (Vegaia 3/2007)

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa