Mehustettu kaaliraaste

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 0,5 kg punakaalia
  • vuodenajan mukaan joko 250 g omenoita tai muutama porkkana
  • (mustaherukoita tai suikaloitua punasipulia)
 
Mausteliemi
  • 0,5 (-1) dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1,5 dl vettä
  • 0,25 dl omenaviinietikkaa
  • 0,5 rkl meiramia

Valmistus: 
  1. Lohko ja suikaloi kaali mahdollisimman ohueksi tai raasta. Raasta omenat tai porkkanat.
  2. Sekoita mausteliemen ainekset salaattikulhon pohjalla. Lisää kaali ja raaste, sekoita.
  3. Anna mehustua jääkaapissa niin kauan kuin maltat – puolesta tunnista vuorokauteen.

Lähde: 

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa