Minttusuklaamousse

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 150 g maidotonta tummaa (minttu)suklaata
  • 300 g pehmeää tofua eli silken tofua
  • 1 dl kaura-, soija-, riisi- tai kookosmaitoa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa

Valmistus: 
  1. Pilko suklaa paloiksi ja sulata se vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa.
  2. Valuta ylimääräiset nesteet pois pehmeästä tofusta. Soseuta se sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi.
  3. Lisää kasvimaito, vaniljasokeri sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vielä sulatettu suklaa ja sekoita.
  4. Jaa annoskulhoihin ja laita jääkaappiin kylmenemään vähintään kymmeneksi minuutiksi.
  5. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi kookoshiutaleiden tai tuoreiden marjojen kera.
 

Vegaaniliitto Facebookissa