Mole poblano

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 3 rkl kaakaojauhetta (Reilun kaupan)
  • 3/4 dl cashewpähkinöitä (Reilun kaupan)
  • 1/4 tl jauhettua kanelia (Reilun kaupan)
  • 1/4 tl jauhettua kardemummaa (Reilun kaupan)
  • 1/4 tl jauhettua neilikkaa (Reilun kaupan)
  • 1 tlk (400g) tomaattimurskaa (luomu)
  • 1 keskikokoinen sipuli silputtuna
  • 1-2 kpl tuoretta chiliä pilkottuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1,5 dl kasvislientä
  • öljyä
  • tofua tai soijasuikaleita kypsennettynä ja oman maun mukaan maustettuna

Valmistus: 
  1. Sekoita kulhossa yhteen cashewpähinät, sipuli, valkosipuli, 1 ruokalusikallinen seesaminsiemeniä (säästä loput koristeluun), chilit ja mausteet.
  2. Soseuta sekoitetut ainekset tehosekoittimessa kunnes seoksesta tulee tasainen, lisää tarvittaessa hieman vettä.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista soseutettua tahnaa 10 minuuttia ahkerasti hämmentäen. Lisää sitten sekaan kasvisliemi ja kaakao.
  4. Anna kastikkeen kypsiä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Kastike on hyvin paksua.
  5. Tarjoile valmis kastike haluamasi lisäkkeen kera joko Reilun kaupan riisin tai kvinoan kanssa.

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa