Mustikkapiirakka

Kuva: Elisa Hartikka

Mustikkapiirakka

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
Pohja:
  • 80 g vegaanista margariinia (esim. sinistä Keijua)
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl ruisjauhoja
  • 0,5 dl aquafabaa (kikhernetölkin lientä)
  • Margariinia vuoan voitelemiseen
  • Vuoka Ø 25 cm
Täyte:
  • 7 dl mustikoita
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl perunajauhoja

Valmistus: 
  1. Sekoita kuivat aineet ensin kulhossa margariinin kanssa. Lisää sitten aquafaba, kunnes koostumus on sopiva vuokaan levittämiseksi.
  2. Voitele vuoka margariinilla ja taputtele taikina vuoan pohjaan ja reunoille.
  3. Sekoita jäiset mustikat, sokeri ja perunajauhot kulhossa ja kaada ne pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  4. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Uunista otettaessa täyte voi olla silti löysää, se hyytyy jonkin verran jäähtyessään.

Lähde: 

Elisa Hartikka

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa