Mutakakku

Mutakakku. Kuva: Satu Saunio, Kamomillan konditoria.

Mutakakku

Ruokatyyppi: 
Ruokavalio: 
Ainekset: 
  • 1 pkt (300 g) pehmeää eli silken tofua
  • 1 dl öljyä
  • 2 dl täysruoko- tai valkoista sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl pikakahvijauhetta
  • 0,25 tl vaniljajauhetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
  • 0,5 tl suolaa
  • 100 g maidotonta suklaata
  • 2 dl puolikarkeita speltti- tai vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta

Valmistus: 
  1. Leikkaa 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin pala ja öljyä ja jauhota vuoan reunat. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Avaa tofupaketti ja valuta siitä vettä pois. Soseuta tofu sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi.
  3. Sekoita tofun joukkoon öljy, sokeri, kaakaojauhe, pikakahvijauhe, vanilja ja suola.
  4. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa ja sekoita sekin taikinan joukkoon.
  5. Siivilöi taikinan sekaan vielä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  6. Kaada taikina vuokaan ja tasoita sen pinta.
  7. Paista esilämmitetyssä uunissa 20 minuuttia. Kakun on tarkoituskin jäädä sisältä hyvin meheväksi.
  8. Syö heti sellaisenaan tai tarjoile se vaikkapa kaura- tai soijavaniljajäätelön tai kookoskermavaahdon kanssa.

Lähde: 

Satu Saunio, Kamomillan konditoria

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa