Nokkossämpylät

Ainekset: 
  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 - 2 tl suolaa
  • 0,5 - 1 dl kuivattua nokkosta
  • 1 dl liotettuja auringonkukansiemeniä
  • 7 dl kokojyvävehnää (osa rouhittua)
  • 4 dl grahamjauhoja (osa voi olla leseitä)
  • 0,5 dl kylmäpuristettua seesamiöljyä

Valmistus: 
  1. Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva, suola, nokkonen ja auringonkukansiemenet. Lisää jauhot ja lopuksi öljy. Taikina saa olla pehmeää. Muotoile taikina sämpylöiksi ja anna kohota.
  2. Paista 200 - 225 asteessa 20 - 30 minuuttia.

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa