Omena-kauratorttu

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
Pohja
  • 3 dl vehnä- tai puolikarkeita spelttijauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl siirappia
  • 1,5 dl kaurakermaa tai 1 dl kauramaitoa
  • 1 dl vettä + 2 tl etikkaa
 
Täyte
  • 2 omenaa
  • jauhettua kanelia
 
Kuorrutus
  • 0,5 dl kaurakermaa
  • 1 dl kaura- tai spelttihiutaleita
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl rypsiöljyä

Valmistus: 
  1. Säädä uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 24 cm piirakkavuoka.
  2. Valmista pohja: Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää öljy, siirappi, kaurakerma ja veteen sekoitettu etikka. Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasainen. Levitä taikina vuokaan.
  3. Poista omenista siemenkota ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Asettele omenat taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia.
  4. Paista uunin keskiosassa 15 minuuttia.
  5. Valmista kuorrutus paistamisen aikana. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta seos niin, että sokeri alkaa sulaa. Sekoita tasaiseksi ja levitä seos omenatortun päälle.
  6. Jatka paistamista vielä 20 minuuttia tai kunnes tortun pinta on kauniin ruskea.

Lähde: 

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.

Vegaaniliitto Facebookissa