Pinaattirullat

Ruokavalio: 

Nämä rullat maistuvat sekä lämpiminä että kylminä.

Ainekset: 
  • 500 g vegaanista torttutaikinaa
  • 200 g raastettua soijajuustoa tai murskattua tofua
  • 300 g tuoretta pinaattia tai nokkosta
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • 0,5 dl tuoretta, pilkottua tilliä tai 1 tl kuivattua tilliä
  • 0,5 tl jauhettua mustapippuria
  • suolaa ja öljyä, jos käytit juuston sijaan tofua

Valmistus: 
  1. Keitä pinaattia tai nokkosta vähässä vedessä viisi minuuttia. Purista vesi pois ja pilko pinaatti pieneksi. Laita juusto kulhoon. Lisää pinaatti, tilli ja muut mausteet. Sekoita haarukalla tasaiseksi massaksi.
  2. Kauli torttutaikina hyvin ohueksi ja leikkaa se 8 x 10 sentin kokoisiksi paloiksi. Jaa täyte taikinalevyjen pidemmän sivun reunoille. Rullaa levyt ja kiinnitä öljyllä reunat yhteen. Kypsennä uunissa 180 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes taikina alkaa ruskistua.

Vegaaniliitto Facebookissa