Pistoukeitto

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • ruokaöljyä
  • 1 - 2 sipulia
  • reilusti valkosipulia
  • keskikokoinen purjo viipaloituna
  • 1 - 2 sellerinvartta pieneksi viipaloituna
  • 1 - 2 l kasvislientä
  • 1 peruna pieninä paloina
  • 1 - 2 kesäkurpitsaa lohkoina
  • noin 4 dl papuja (esikypsennettyjä)
  • 2 - 4 dl tomaattisosetta tai -murskaa
  • noin 200 g vihreitä papuja
  • simpukkapastaa
  • tuoretta basilikaa
  • pinjansiemeniä

Valmistus: 
  1. Kuullota sipulisilppu öljyssä pehmeäksi.
  2. Käännä lämpö täysille, lisää valkosipuli, purjo ja selleri ja paista nopeasti koko ajan sekoittaen.
  3. Lisää kesäkurpitsalohkot, perunapalat, pavut, tomaattisose ja kasvislientä. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
  4. Kuumenna taas lähes kiehuvaksi, lisää joukkoon vihreät pavut ja viimeisenä simpukkapasta. Kypsennä rauhallisella lämmöllä kunnes pasta on kypsää.
  5. Ripottele keiton päälle basilikasilppua ja pinjansiemenmurskaa.

Lähde: 

Elina Innanen, Johanna Kaipiainen ja Mia Kunnaskari (Vegaia 4/2007)

Vegaaniliitto Facebookissa