Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko

RuokatyyppiLaatikot, Uuniruoat
RuokavalioPähkinätön

Ainekset

  • 1 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 8 dl soija- tai kauramaitoa
  • 2 dl vettä
  • 1-2 tl suolaa
  • 6-7 porkkanaa
  • 2 rkl soijajauhoja
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • 0,5 tl valkopippuria
  • pinnalle korppujauhoja ja margariinia

Valmistus

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suurimot, suola sekä soija- tai kauramaito ja anna kiehua 30-40 minuuttia.
  2. Keitä porkkanat pehmeiksi ja soseuta ne. Sekoita soijajauhoihin vähän porkkanoiden keitinlientä ja lisää seos porkkanasoseen joukkoon. Sekoita joukkoon mausteet.
  3. Lisää ohrapuuro porkkanasoseeseen. Kumoa voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoa ja pieniä margariininokareita. Kypsennä 175 asteessa hieman yli tunti.