Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko. Kuva: Amir Olavi (honeysucklebeet.blogspot.fi) ja Laura Nissinen (vegarome.blogspot.fi).

Porkkanalaatikko

Ruokatyyppi: 
Ruokavalio: 
Ainekset: 
  • 1 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 8 dl soija- tai kauramaitoa
  • 2 dl vettä
  • 1-2 tl suolaa
  • 6-7 porkkanaa
  • 2 rkl soijajauhoja
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • 0,5 tl valkopippuria
  • pinnalle korppujauhoja ja margariinia

Valmistus: 
  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suurimot, suola sekä soija- tai kauramaito ja anna kiehua 30-40 minuuttia. 
  2. Keitä porkkanat pehmeiksi ja soseuta ne. Sekoita soijajauhoihin vähän porkkanoiden keitinlientä ja lisää seos porkkanasoseen joukkoon. Sekoita joukkoon mausteet. 
  3. Lisää ohrapuuro porkkanasoseeseen. Kumoa voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoa ja pieniä margariininokareita. Kypsennä 175 asteessa hieman yli tunti.

Lähde: 

Kuva: Amir Olavi (honeysucklebeet.blogspot.fi) ja Laura Nissinen (vegarome.blogspot.fi)

Vegaaniliitto Facebookissa