Porkkanamuffinit mokkakuorrutuksella

Ruokatyyppi: 
Annoksia: 
12-16 kpl
Ainekset: 
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 1 dl kauraleseitä
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 1 dl sokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl öljyä
  • 2 dl kasvimaitoa
  • 2 dl hienoa porkkanaraastetta
Kuorrute
  • 1 paketti tomusokeria
  • 2 rkl vahvaa kahvia

Valmistus: 
  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita taikinaan rasva. Lisää sitten maito ja porkkanaraaste ja sekoita vain sen verran että taikina on tasaista.
  2. Nosta taikinasta kahdella lusikalla nokareita muffinssivuokiin. Käytä metallista muffinssivuokaa, jos saat sellaisen käyttöösi. Paista muffinsseja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  3. Sekoita kuorrutteen ainekset. Lusikoi muffineille kuorrutusta ja ripottele päälle suklaaströsseleitä.

Vegaaniliitto Facebookissa