Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Raaka porkkanapata

Raaka porkkanapata

RuokatyyppiKeitot, Padat, Pannuruoat
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Palkokasviton, Raakaravinto, Soijaton, Vehnätön

Tämä elävän ravinnon mukainen ruoka on oikeastaan keitto mutta muuttuu padaksi, kun lisäät siihen sattumia.

Ainekset

  • 2 porkkanaa
  • 2 tomaattia
  • paprika (ei vihreä)
  • 0,5–1 avokado
  • vähäsen miel. gluteenitonta soijakastiketta tai laatusuolaa
  • (mausteiksi halutessasi joitain seuraavista: valko- tai muuta sipulia, basilikaa, jeeraa, chiliä, merileväjauhetta tms.)

Valmistus

  1. Ota sattumiksi joitain seuraavista palasina: oliiveja, salaattifenkolia, kurkkua tai kesäkurpitsaa. Kuvassa on ituja ja auringonkukanversoja.
  2. Paloittele tomaatit, ja poista niistä vihreä keskus. Pane tomaatit alimmaisiksi tehosekoittimeen. Lisää ½ paprikaa ja avokado sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi. Tulos on muusimainen, joten voit lisätä nestettä jos haluat keittomaisemman tuloksen.
  3. Lisää sattumia. Kuutioi jäljelle jäänyt paprikan- ja avokadonpuolikas ja lisää soseeseen.

Lähde

Mea Salo, Vegaia 3/2013: Mistä alkaisin? Omenan halkaisin.