Runebergin tortut

Runebergin tortut. Kuva: Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi.

Runebergin tortut

Ruokatyyppi: 
Annoksia: 
6-10 kpl

Tosi hyvät Runebergin tortut!

Ainekset: 
  • 1,5 dl öljyä
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl omenasosetta
  • 0,5 tl karvasmanteliaromia
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 tl kardemummaa
  • 1,5 tl leivinjauhetta
Viimeistelyyn
  • 1 dl vadelmahilloa
  • 1 tl vettä
  • n. 1 dl tomusokeria

Valmistus: 
  1. Öljyä ja jauhota torttuvuoat. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Sekoita öljy, fariinisokeri, omenasose, karvasmanteliaromi ja suola.
  2. Sekoita toisessa kulhossa vehnä-, manteli- ja korppujauhot, kardemumma sekä leivinjauhe ja yhdistä ne sen jälkeen nesteiden kanssa.
  3. Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa n. 22 minuuttia. Tortut ovat valmiit, kun niihin työnnetty tikku tulee ulos puhtaana.
  4. Anna torttujen jäähtyä 5 minuuttia ja irroita ne varovasti vuoista. Jäähdytä hyvin.
  5. Leikkaa torttuihin veitsellä kolot ja täytä kolot vadelmahillolla.
  6. Sekoita tomusokeri sekä vesi tahnaksi ja pursota sillä hillon ympärille rengas.
Jos paistat tortut muffinssivuoissa Runeberg-vuokien sijasta, saat n. 10 leivosta. Paistoaika on muutaman minuutin lyhyempi ja saatat tarvita mainittua enemmän hilloa ja tomusokerikuorrutusta.

Lähde: 

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa