Simppeli porkkanakeitto

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 4 - 5 keskikokoista porkkanaa
  • 1 peruna
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ purkkia kaurakermaa
  • 2 tl kuivattua lipstikkaa


koristeluun

  • maustamatonta soijajogurttia
  • kuivattua lipstikkaa
 

Valmistus: 
  1. Kuori ja pilko porkkanat ja peruna kattilaan. Lisää vettä sen verran, että juurekset peittyvät ja keitä kypsiksi kasvisliemikuution kanssa.
  2. Soseuta keitto keitinvesineen ja sekoita joukkoon kaurakerma ja lipstikka. Lisää vettä tarpeen mukaan, jotta keitosta tulee riittävän sakeaa.
  3. Annostele keitto kuppeihin ja koristele soijajogurtilla ja lipstikalla.

Lähde: 

Elina Innanen, Johanna Kaipiainen ja Mia Kunnaskari (Vegaia 4/2007)

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa