Spelttirisotto

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 3 dl speltinjyviä liotettuna yön yli 4 dl:ssa vettä
  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 porkkanaa paloiteltuna
  • 1 punainen paprika paloiteltuna
  • 1 vihreä paprika paloiteltuna
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 5 dl vettä
  • 200 g pakasteherneitä
  • 2 tomaattia paloiteltuna
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • suolaa

Valmistus: 
  1. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää porkkanat ja paprikat ja paista muutama minuutti.
  2. Lisää pannulle liotetut speltinjyvät, timjami ja vesi. Kiehauta, alenna lämpöä ja keitä kannen alla 30 minuuttia. Keitä hetki ilman kantta, jos kaikki vedet eivät ole vielä imeytyneet.
  3. Lisää herneet, tomaatit ja loput mausteet, sammuta levy ja anna maustua muutama minuutti jälkilämmöllä.

Lähde: 

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa