Pelmenit

Pelmenit. Kuva: Marju Randmer.

Aasialaiset pelmenit

Ruokavalio: 
Ainekset: 
Taikina
  • 2,5 dl vehnäjauhoa
  • n. 0,5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
Täyte
  • 1 porkkana
  • 2 keitettyä perunaa
  • 2 kourallista kiinankaalia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • puolikas chilipalko
  • pätkä purjoa
  • 1 tl currymaustetta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • suolaa
 

Valmistus: 
  1. Sekoita taikina ja jätä 5 minuutiksi seisomaan. Paloittele chili, purjo, valkosipuli, kiinankaali ja porkkana hienoksi raasteeksi. Paista vihanneksia kevyesti pannulla, siirrä kulhoon ja raasta joukkoon keitetyt perunat. Mausta currylla, soijakastikkeella ja suolalla. Anna jäähtyä.
  2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja paina siitä juomalasin reunoilla ympyröitä. Nosta ympyrän päälle nokare täytettä. Kostuta reunat sormella ja käännä ympyrä kaksinkerroin puoliympyräksi. Painele reunat kiinni haarukalla. Paista uunissa 180 asteessa 10–25 minuuttia tai paistinpannulla kypsiksi.
  3. Tarjoile dippikastikkeen tai maustamattoman soijajogurtin kanssa.

Lähde: 

Mikk Mägi ja Loore Emilie Raav (Vegaia 3/2012). Kuva: Marju Randmer.

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa