Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Tofukalapuikot

Tofukalapuikot

RuokatyyppiMakkarat, Pihvit, Pyörykät
RuokavalioPähkinätön

Ainekset

  • 500g maustamatonta kiinteää tofua
  • 1 arkki merilevää
  • 0,5 kasvisliemikuutio
  • sitruunapippuria
  • tilliä
Leivitykseen
  • kaurakermaa
  • korppujauhoja
  • sitruunapippuria
  • kasvisliemijauhetta / yrttisuolaa / suolaa
  • tilliä

Valmistus

  1. Pilko tofu puikoiksi. Revi merilevä suikaleiksi. Kiehauta vesi ja mausta se merilevällä, kasvisliemikuutiolla, tillillä ja sitruunapippurilla. Lisää tofupuikot kuumaan veteen ja jätä maustumaan, ei tarvitse keittää. Anna maustua noin 15 minuuttia.
  2. Sekoita leivitykseen tarvittavat mausteet ja korppujauhot keskenään. Dippaa tofupuikot kaurakermaan ja sen jälkeen pyörittele korppujauho-mausteseoksessa. Paista uuninpellillä noin 200 asteessa kullanruskeiksi.
Tofukalapuikot ovat hyviä esimerkiksi perunamuusin tai lohkoperunoiden sekä Remoulade-kastikkeen kanssa.

Lähde

Vegaaninen versio -blogi