Seitanvartaat

Tomaattiset seitanvartaat. Kuva: Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.

Tomaattiset seitanvartaat

Annoksia: 
4 annosta

Tuhdit grillivartaat kesän karkeloihin. Ja miksei ympäri vuodenkin!

Ainekset: 
Tomaattinen seitan
  • 4 dl vehnägluteenijauhoja
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 3 rkl jauhettua paprikaa
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl jauhettua chiliä tai cayennenpippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 prk tomaattipyreetä
  • 6 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl vettä
  • rypsiöljyä seitanin paistamiseen
  • grillattavaksi sopivia kasviksia kuten paprikaa, kirsikkatomaatteja, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä sopivan kokoisiksi paloiksi leikattuina
  • varrastikkuja

Valmistus: 
  1. Seitanin valmistus: Sekoita kuivat ainekset yhteen ja lisää kulhoon tomaattipyree, öljy ja vesi. Vaivaa taikinaa pari minuuttia tai kunnes rakenne on kimmoisa. Leikkaa taikina noin 8 samankokoiseen palaan ja keitä noin 15 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja leikkaa hieman jäähtyneet seitanpalat pienemmiksi palasiksi.
  2. Paista seitanpalasia reilussa rypsiöljyssä muutama minuutti.
  3. Vartaita varten pujota seitanpalat ja kasvikset vuorotellen varrastikkuihin. Grillaa välillä käännellen.
  4. Voit tarjoilla tomaattista seitania myös illanistujaisissa suupaloina tai pääruokana esimerkiksi valkosipuliperunoiden kera.

Lähde: 

Jere Nieminen: Vegaanin kotiruokakirja (Moreeni, 2010)

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa