Vadelmapiirakka

Ruokatyyppi: 
Ruokavalio: 
Ainekset: 
Pohja
  • 100 g vegaanista margariinia 
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl soijamaitoa
Täyte
  • 1 prk (500 g) maustamatonta soijajogurttia
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g pakastevadelmia (ei tarvitse sulattaa)
Valmistus: 
1. Sekoita yhteen margariini, sokeri ja vanilja-aromi. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe.
2. Lisää jauhot margariini-sokeriseokseen ja sekoita joukkoon soijamaito. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm) ja esipaista sitä 200 asteessa noin 8 minuuttia.
3. Sekoita jäiset vadelmat jogurtti-sokeriseokseen. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista piirakkaa 200 asteessa noin 15 minuuttia, vähennä lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 4–5 minuuttia.
4. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Piirakka on parhaimmillaan, kun sen antaa levätä yön yli jääkaapissa.
Lähde: 

Elina Innanen, Chocochili -blogi

Vegaaniliitto Facebookissa