Valkosuklaakeksit

Ruokatyyppi: 
Annoksia: 
n. 24 kpl halkaisijaltaan 5 cm keksiä
Ainekset: 
  • 125 ml muscovadosokeria
  • 65 ml raakaruokosokeria
  • 170 ml öljyä
  • 65 ml kasvimaitoa
  • 1 rkl tapiokajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3,75 dl jauhoja
  • 0,5 tl soodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 dl rouhittua valkosuklaata
  • 3 rkl kaakaojauhetta

Valmistus: 
  1. Sekoita kulhossa sokerit, maito, öljy ja tapiokajauho. Vatkaa reippaasti pari minuttia, kunnes seos muistuttaa tasaista kinuskia. Sokerin ja öljyn sekoittuessa sokerikiteet hajoavat, joten on tärkeää, ettei tätä vaihetta sivuteta. Lisää vanilja.
  2. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, sooda ja suola.
  3. Lisää kuivat ainekset sokeri-öljyseokseen ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi suklaa.
  4. Tee taikinasta palloja ja litistä ne leivinpaperille. Paista noin 8 minuuttia 180 asteessa.

Lähde: 

Isa Chandra Moskowitz ja Terry Hope Romero: Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar. Da Capo Lifelong Books, 2009.

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa