Värikäs papusalaatti

Ruokatyyppi: 

Herkullista papusalaattia voi syödä sellaisenaan kepeän täyttävänä lounaana, tarjoilla lisukkeena tai käyttää vaikkapa eväsleivän täytteenä.

Ainekset: 
  • 1 l papuja (esim. musta-, kidney- ja valkoisia papuja suoraan purkista tai itse keitettyjä)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 pientä suolakurkkua
  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • 1 tuubi tomaattipyreetä (tai 2 pikkupurkkia)
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria

Valmistus: 
  1. Murskaa valkosipulinkynnet ja pilko suolakurkut, paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.
  2. Yhdistä niiden joukkoon tomaattipyre, rypsiöljy, omenaviinietikka, suola ja mustapippuri ja sekoita.
  3. Lisää lopuksi pavut ja sekoita tasaiseksi.

Lähde: 

Vegaia 3/2012

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa