Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Värikäs papusalaatti

Värikäs papusalaatti

RuokatyyppiSalaatit
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Soijaton, Vehnätön

Herkullista papusalaattia voi syödä sellaisenaan kepeän täyttävänä lounaana, tarjoilla lisukkeena tai käyttää vaikkapa eväsleivän täytteenä.

Ainekset

  • 1 l papuja (esim. musta-, kidney- ja valkoisia papuja suoraan purkista tai itse keitettyjä)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 pientä suolakurkkua
  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • 1 tuubi tomaattipyreetä (tai 2 pikkupurkkia)
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. Murskaa valkosipulinkynnet ja pilko suolakurkut, paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.
  2. Yhdistä niiden joukkoon tomaattipyre, rypsiöljy, omenaviinietikka, suola ja mustapippuri ja sekoita.
  3. Lisää lopuksi pavut ja sekoita tasaiseksi.

Lähde

Vegaia 3/2012