Vegepekoni

Vegepekoni. Kuva: Vegaaninen versio -blogi.

Vegepekoni

Voit käyttää pekonia esimerkiksi pastakastikkeissa, hampurilaisen välissä, perunamuusin kanssa kermakastikkeessa tai vaikka lisukkeena brunssilla.

Ainekset: 
  • 4 dl soijahiutaleita
  • 5 rkl soijakastiketta
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 4 tl tummaa siirappia
  • 3 tl nestemäistä savuaromia (huom! laita vain puolet jos olet epävarma pidätkö nestesavun mausta)
  • 2 tl grillimaustetta
  • öljyä paistamiseen
Valmistus: 
  1. Sekoita soijakastike, riisiviinietikka, siirappi, grillimauste ja nestemäinen savuaromi yhteen.
  2. Lisää joukkoon soijahiutaleet ja anna nesteen imeytyä hiutaleisiin.
  3. Paista hiutaleita runsaassa rasvassa, kunnes ne ovat ruskistuneita.
  4. Jos haluat, voit jäähdyttää hiutaleet talouspaperin päällä, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois, mutta toimii hyvin rasvaisinakin.

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa