Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Vegepekoni

Vegepekoni

RuokatyyppiMakkarat, Pihvit, Pyörykät
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Vehnätön

Voit käyttää pekonia esimerkiksi pastakastikkeissa, hampurilaisen välissä, perunamuusin kanssa kermakastikkeessa tai vaikka lisukkeena brunssilla.

Ainekset

  • 4 dl soijahiutaleita
  • 5 rkl soijakastiketta
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 4 tl tummaa siirappia
  • 3 tl nestemäistä savuaromia (huom! laita vain puolet jos olet epävarma pidätkö nestesavun mausta)
  • 2 tl grillimaustetta
  • öljyä paistamiseen

Valmistus

  1. Sekoita soijakastike, riisiviinietikka, siirappi, grillimauste ja nestemäinen savuaromi yhteen.
  2. Lisää joukkoon soijahiutaleet ja anna nesteen imeytyä hiutaleisiin.
  3. Paista hiutaleita runsaassa rasvassa, kunnes ne ovat ruskistuneita.
  4. Jos haluat, voit jäähdyttää hiutaleet talouspaperin päällä, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois, mutta toimii hyvin rasvaisinakin.

Lähde

Vegaaninen versio -blogi