Voikukkasalaatti

Ruokatyyppi: 

Keväällä ja kesällä kasvaa luonnossa monenlaista syötävää villivihannesta. Yksi tunnetuimmista on voikukka.

Ainekset: 
  • 50 g nuoria voikukan lehtiä
  • 50 g lehtisalaattia
  • 100 g tuoretta kurkkua
  • 100 g tomaatteja
  • 50 g retiisejä
  • nippu persiljaa
Kastike
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • ripaus sokeria
  • 1 tl yrttisuolaa

Valmistus: 
  1. Huuhtele voikukan lehdet ja lehtisalaatti huolellisesti. Suikaloi ne. Pese ja viipaloi tomaatit, kurkku ja retiisit. Pese ja silppua persilja. Laita kaikki aineet salaattikulhoon ja sekoita ne hyvin keskenään. Sekoita kastike ja kaada se salaatin päälle. Tarjoile kylmänä.

Vegaaniliitto Facebookissa