Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Voisarvet

Voisarvet

RuokatyyppiSuolaiset leivonnaiset
RuokavalioPähkinätön

Ainekset

  • 5-6 dl vehnäjauhoja
  • 150 g margariinia
  • 2 dl soijamaitoa
  • 1/4 pakettia hiivaa
  • 0,5 tl suolaa

Valmistus

  1. Nypi vehnäjauhot ja pehmeä rasva sekaisin. Liota hiiva kylmään maitoon, lisää suola ja sekoita jauho-rasvaseokseen. Älä vatkaa, sekoita vain sen verran että taikinasta tulee tasaista. Anna taikinan levätä kylmässä puolisen tuntia.
  2. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, taita kolmeen osaan. Toista sama vielä kaksi kertaa. Anna taikinan taas levätä kylmässä, n.15 min.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli pyöreiksi, halkaisijaltaan n. 30 cm. Jaa kahdeksaan osaan ja rullaa sarvet alkaen leveämmästä päästä. Kohota. (Voitele maidon ja veden seoksella.) Paista sarvia n. 15 minuuttia 225 asteessa.
Sarvet voi myös täyttää esim. voitelemalla sisus ennen rullaamista yrttien ja margariinin seoksella.