Suklaahippukeksi-juustokakkuneliö (kuva Vegaaniliitto)

Suklaahippukeksi-juustokakkuneliö

Suklaahippukeksi-juustokakkuneliö

Ainekset: 
Keksitaikina
  • 4 dl gluteenittomia kaurajauhoja (käytimme Myllärin gluteenittomia kaurajauhoja)
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0.5 dl fariinisokeria
  • 0.75 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 0.5 dl soijamaitoa
  • 150g vegaanista suklaahippuja
Juustokakkutäyte
  • 225g vegaaninen tuorejuusto
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 2 tl vaniljasokeria
Valmistus: 
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
2. Vuoraa leivinpaperilla reunallinen uunivuoka (n. 20 x 20 cm).
3. Sekoita pienessä kulhossa pellavansiemenrouhe ja kauramaito.
4. Lisää sokerit ja vaniljasokeri ja sekoita. 
5. Lisää sekaan öljy ja sekoita vielä noin minuutti.
6. Sekoita isossa kulhossa kaurajauho, ruokasooda ja suola vispilällä. 
7. Kaada sekaan nesteseos ja vispaa. 
8. Lisää mukaan suklaahippu ja sekoita niitä vielä lisää vispilällä.
9. Levitä puolet taikinasta vuoan pohjalle. 
10. Valmista juustokakkutäyte sekoittamalla kaikki ainekset haarukalla.
11. Kaada täyte keksitaikinapohjan päälle.
12. Jaa jäljellä oleva taikina (erikokoisiin) palasiin ja painele ne tasaisen paksuisiksi. Vinkki: Jos taikina tarttuu käsiin, yritä kaulita leivinpaperin välissä.
13. Levitä palaset juustokakun päälle. 
14. Painele ne kevyesti.
15. Paista esilämmitetyssä uunissa n. 35-40 min.
16. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa