Hernekeittomuffinssi (kuva Vegaaniliitto)

Hernekeittomuffinssi

Hernekeittomuffinssi (12kpl)

Annoksia: 
12
Ainekset: 


Kuivat aineosat

2 dl maissijauhoja (käytimme Risenta-maissijauhoja)

2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytimme Sunnuntai -gluteenitonta jauhoseosta)

1 tl psylliumia

1 rkl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1 1/2 tl suolaa

Mustapippuria

Nestemäiset Aineosat

1 dl rypsiöljyä

1 rkl pellavansiemenrouhetta

3 rkl vettä

1 rkl omenaviinietikkaa

2.5 dl soijamaitoa tai vettä

300g sulatettuja pakasteherneitä

Lisäksi

2 sipulia

1 rkl rypsiöljyä

Suolaa ja pippuria

Sinappia koristeluun

Valmistus: 

1. Suikaloi sipulit ohuiksi siivuiksi, ja paista sipulinsiivuja öljyssä paistinpannulla, kunnes niistä tulee kullanruskeita.
2. Mausta kullanruskeiksi käristetyt sipulinsiivut suolalla ja pippurilla ja laita sivuun odottamaan.
3. Sekoita vispilällä kaikki kuivat aineosat keskenään riittävän isossa kulhossa.
4. Laita kaikki nestemäiset aineosat blenderiin ja sekoita kunnolla.
5. Kaada nestemäisten aineiden seos kuivien aineiden joukkoon ja vatkaa niistä taikina.
6. Lisää joukkoon kullanruskeiksi käristetyt sipulin viipaleet ja vatkaa taikinaa vielä hieman.
7. Jaa taikina tasaisesti muffinsivuokiin.
8. Koristele muffinsit laittamalla nokare sinappia kunkin muffinsin päälle ja paista 180 -asteisessa uunissa n.20-25 minuuttia.