Kuva kaurakeksineliöistä

Helpot Kaurakeksineliöt

Helpot kaurakeksineliöt

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • Kuivat aineosat
  • 2.5 dl gluteenitonta
  •  kaurajauhoa (käytimme Myllärin gluteenitonta kaurajauhoa)
  • 1 dl tattarijauhoa (käytimme Urtekram tattarijauhoa)
  • 1.5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (käytimme Provena Gluteenittomia Isoja Kaurahiutaleita)
  • 0.5 dl kookoshiutaleita
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • Nestemäiset aineosat
  • 0.5 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 0.5 dl kasvimaitoa/vettä
  • Lisäksi
  • 1 dl pähkinöitä karkeaksi rouhittuna
  • 1 dl kuivahedelmiä (esim. mulperia, rusinoita tai karpaloita)
  •  
Valmistus: 

 

1. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään.

2. Sekoita toisessa kulhossa kaikki nestemäiset ainekset.

3. Kaada nestemäiset ainekset kuivien aineksien joukkoon ja sekoita.

4. Lisää sekaan pähkinät ja kuivahedelmät.

5. Kaada seos uunivuokaan (n. 23cm x 33 cm) ja paista 180 asteisessa uunissa n. 20-25 min.

6. Kun keksipohja on jäähtynyt leikkaa se neliöiksi.

 

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kaikki märät ainekset. Kaada märät ainekset kuivien aineiden joukkoon ja sekoita. Lisää sekaan pähkinät ja kuivahedelmät. Kaada seos uunivuokaan (n. 23cm x 33 cm) ja paista 180 asteisessa uunissa n. 20-25 min. Kun keksi on jäähtynyt leikkaa se neliöiksi.