Kuva Pinaattimuffinseista

Pinaattimuffinssi (12kpl)

Ruokatyyppi: 
Annoksia: 
12
Ainekset: 

Jauhot ja mausteet

  • 2.5 dl gluteenitonta jauhoseosta(käytimme Sunnintai-gluteenitonta valeaa jauhoseosta)
  • 2.5 dl kaurajauhoja(käytimme Myllärin gluteenitonta kaurajauhoa)
  • 1 tl psylliumia
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria

Nestemäiset aineosat

  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 150g pakastepinaattia
  • 1 dl öljyä
  • 2.5 dl vettä tai kasvimaitoa

Muruseos

  • 0.75 dl kaurajauhoja
  • 1 rkl oluthiivaa
  • 1 tl yrttisekoitusta
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 rkl margariinia
  • Ruusupippuria
Valmistus: 
  1. Sekoita kuivat ja nestemäiset ainekset erikseen ja sitten yhdistä ne lopuksi.
  2. Vaivaa taikina hyvin ja jaa taikina tasaisesti muffinsivuokiin paloina.
  3. Tee muruseos sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja ripottele sitten muruseosta muffinssien päälle.
  4. Koristele vielä ruusupippurilla
  5. Paista 190 -asteisessa uunissa n. 20-25 min.

Vegaaniliitto Facebookissa